BLOG

Weekendje weg? Zo plan jij jouw volgende mini-vakantie!

Weekendje weg? Zo plan jij jouw volgende mini-vakantie!

 

Wil je eens wat anders doen in het weekend dan thuis zitten? Als je er af en toe eens een weekendje tussenuit gaat laden je batterijen zo weer op en voel je je maandag weer helemaal klaar en vol energie voor een nieuwe werkweek. Een weekendje weg met overnachting voelt meteen aan als een mini-vakantie, ook al ga je helemaal niet ver weg van huis. Wacht dus niet langer en begin je volgende weekend alvast te plannen. Zo heb jij weer iets fijn om naar uit te kijken en vliegt die werkweek weer wat sneller voorbij!

Kies een bestemming en plan een route

Als je een bestemming uitkiest voor een weekendje weg, zal je al snel doorhebben dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Een weekend is natuurlijk geen hele vakantie, dus al te ver hoef je niet te rijden of vliegen. Anders verlies je al heel wat tijd aan het maken van een verplaatsing en blijft er minder tijd over om te genieten van je weekend en ontspannende activiteiten. Kies dus een leuke bestemming dichtbij huis, ergens in België of Nederland. Dan nog zijn de opties eindeloos en kan je ervoor kiezen om naar de Ardennen, de zee of de stad te gaan. Heb je een leuke bestemming uitgekozen? Zoek dan op voorhand een accommodatie en plan je route. Zo ben je goed voorbereid en kan je alvast inschatten hoe lang je ongeveer onderweg zal zijn. 

Pak slim in

Afhankelijk van de bestemming die je hebt gekozen, kun je beginnen inpakken voor je weekendje weg! Wat je in je valies steekt, hangt uiteraard af van de weersomstandigheden en je bestemming. Ga je in de herfst een weekendje wandelen in de Ardennen? Vergeet dan geen dikke truien, goede wandelschoenen en eventueel een muts of sjaal. Ga je in de zomer naar de zee? Dan is een tankini voor dames of een zwembroek voor mannen ten zeerste aangeraden. Verder is het in ieder geval fijn om een paar gezelschapspellen en dergelijke mee te nemen om lekker te ontspannen. 

Zoek leuke activiteiten

Wanneer je een weekendje weg gaat is het fijn om op voorhand al wat research te doen over de omgeving waar je naartoe gaat. Ga je op mini-citytrip naar een stad? Zoek dan alvast op of er leuke musea in de buurt zijn, of je alvast een reservering kunt maken voor een goed restaurant en dergelijke. Ga je een weekendje uitwaaien aan zee? Dan zijn activiteiten zoals wandelen, fietsen, zwemmen en zonnebaden een goed idee. Vergeet dan geen tankini met beugel, strandjurkje, zonnebril en dergelijke. Heb je een weekendje gepland met de kids? Vergeet dan ook geen speelgoed mee te nemen om hen te entertainen op het strand.

 

Vakantiehuizen met hoge kortingen?

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!