BLOG

Wat zijn de meest populaire vakantie steden in Belgie?

Wat zijn de meest populaire vakantie steden in Belgie?

België heeft veel populaire vakantieplekken, van bruisende steden tot schilderachtige dorpjes. Van de kust van de Noordzee tot de weelderige Ardennen in het zuiden, België is een geweldige bestemming voor een onvergetelijke vakantie. Een van de populairste steden voor bezoekers is Brugge, gelegen in West-Vlaanderen. Brugge staat bekend om zijn pittoreske grachten, geplaveide straatjes en historische gebouwen. Deze charmante havenstad is een ideale plek om een ontspannen wandeling te maken en de architecturale wonderen te bewonderen of te genieten van een van de vele cafés, restaurants en bars.

Een andere populaire bestemming is Gent, gelegen in Oost-Vlaanderen. Met zijn spectaculaire architectuur en levendige culturele scène trekt Gent jaarlijks duizenden toeristen. U vindt er enkele van de oudste kerken en musea van België, maar ook tal van winkels en restaurants langs de geplaveide straten. De Graslei is een must-see met zijn kleurrijke oude pakhuizen en boten die langs de oevers drijven.

Ieper is ook een geweldige optie voor reizigers die de geschiedenis en cultuur van België willen verkennen. Deze schilderachtige stad in West-Vlaanderen was ooit de locatie van enkele van de belangrijkste veldslagen van de Eerste Wereldoorlog in Europa, waardoor het een interessante plek is om te bezoeken voor degenen die geïnteresseerd zijn in militaire geschiedenis. Het stadhuis van Ieper is sinds de Eerste Wereldoorlog twee keer herbouwd en staat vandaag de dag nog steeds als gedenkteken voor degenen die daar meer dan 100 jaar geleden tijdens gevechten zijn omgekomen.

Ten slotte biedt Luik, gelegen in Wallonië tussen Brussel en Duitsland, veel moderne en historische bezienswaardigheden. Met zijn indrukwekkende kathedraal Saint Paul op de Montagne de Bueren trap die leidt naar het plein Place du Marche eronder, trekt het bezoekers uit de hele wereld die staan te popelen om dit unieke stadsbeeld uit de eerste hand te ervaren. Geschiedenisliefhebbers kunnen ook genieten van de ruïnes van de Romeinse vestingmuren van Luik, die nog steeds net buiten het stadscentrum staan.

Vakantiehuizen met hoge kortingen?

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!