BLOG

Veiligheid voorop in elke vakantiewoning

Veiligheid voorop in elke vakantiewoning

Wie een vakantiehuisje of B&B verhuurt, wil zijn of haar bezoekers een veilig en zorgeloos verblijf verzekeren. Zowel de toegang tot de woning als een opbergplaats voor kostbare en belangrijke spullen kan je eenvoudig regelen met de juiste kluizen. Zo bied je je bezoekers gemoedsrust en comfort. 

Het is geen fijne gedachte, maar ook in vakantiewoningen wordt er helaas regelmatig ingebroken. Je vakantiewoning hiertegen beveiligen is dus zeker geen luxe. We overlopen even de opties.

Exclusieve toegang tot de sleutels

Voorop staat natuurlijk het beveiligen van de toegang tot het huis. Dat regel je handig met sleutelkluizen

Je kan er eentje aan de gevel plaatsen met een codeslot. Enkel wie de code heeft, kan de sleutel gebruiken. Meteen een handige manier om ook je vertrouwde poetshulp toegang tot je vakantiewoonst te verlenen. Voor maximale veiligheid kies je best een kluisje met SKG-certificering (Stichting Kwaliteit Gevelbouw). Zo ben je zeker dat de sterkte van het materiaal en de tijd die nodig is om het slot te kunnen forceren werden getest. 

Binnen kan je nog een sleutelkastje plaatsen met haakjes, voor het opbergen van alle huis- en autosleutels. Wie een appartementsgebouw verhuurt kan er eentje kopen met een sleutelbeheerfunctie om handig te registreren wie wanneer welke sleutel heeft meegenomen en teruggebracht. 

 

Geen buit, geen dief

Kostbaarheden opbergen doe je in inbraakwerende kluizen. Je gasten kunnen er geld, sieraden en andere kostbaarheden in opbergen. Heb je vaak zakelijke logees, dan kan een gecertificeerd kluis of Eurosafe een optie zijn. Dit zijn de beste kluizen met de hoogste bescherming tegen inbraak, en vaak zijn ze ook brandwerend. 

Welk type kluis is nu het meest geschikt voor een vakantiewoning? Eigenlijk kan je best opteren voor zogenoemde hotelkluizen. Die zijn niet enkel geschikt voor gasten van hotels, maar ook voor gasten die in een vakantiewoning logeren. In deze kluis bergen gasten hun spullen veilig op tijdens hun verblijf. Denk maar aan autosleutels, paspoorten, tablets en dergelijke.

Zo’n kluis heeft een cijferslot en elke logee kan zelf de code instellen. Zo kan iedere gast genieten van een zorgeloze vakantie!


Wil je ultieme veiligheid? Kies dan een kluis die niemand kan zien. Je kan je kluis namelijk ook laten inbouwen en verankeren in de muur of de vloer. Bij nieuwbouw wordt dit al vaak toegepast, bij bestaande woningen is er wel een bouwkundige aanpassing nodig. Maar die loont de moeite. Omdat een inbouwkluis volledig verankerd is, is deze zo goed als onmogelijk te stelen. Je verbergt dergelijke kluizen makkelijk met een vloerkleed of schilderij.

Vakantiehuizen met hoge kortingen?

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!