BLOG

Vakantiehuis verhuren: 10 zaken waar je aan wil denken

Vakantiehuis verhuren: 10 zaken waar je aan wil denken

 

Het klinkt misschien als een droom: geld verdienen terwijl je op vakantie bent door je huis tijdelijk te verhuren. Maar het is zeker mogelijk en een slimme manier om extra inkomen te genereren. Hier zijn tien tips om je op weg te helpen, zodat je onbezorgd van je vakantie kunt genieten!

Bepaal de vraagprijs

Altijd slim om eerst te bepalen hoeveel geld je ervoor kunt vragen. Doe wat onderzoek naar wat vergelijkbare huizen in jouw buurt, en houd rekening met het seizoen; prijzen kunnen variëren afhankelijk van het hoog- of laagseizoen. Als er speciale evenementen plaatsvinden, zoals festivals of feestdagen, kun je vaak een hogere prijs vragen voor je accommodatie.

Maak een beleid

Je wilt duidelijke regels hebben voor de verhuur van je huis, zodat zowel jij als je gasten weten wat ze kunnen verwachten tijdens het verblijf. Deze regels moeten informatie bevatten over zaken als huisdierenbeleid, rustige uren, in- en uitchecktijden en andere details. Het kan ook handig zijn om een handleiding voor je huis te gebruiken met basisinformatie zoals uitleg over apparaten en wifi-instructies.

Kies verzekeringen

Het is een goed idee om verzekeringen af te sluiten in het geval er schade aan je woning wordt aangericht. Een opstalverzekering is bijvoorbeeld verplicht. Hiermee verzeker je jezelf tegen water, brand, storm en inbraak.

De woning voorbereiden

Een belangrijke regel is: als je iets niet kunt missen of beschadigen, laat het dan niet daar voor je gasten, omdat ze soms minder voorzichtig zijn met spullen die niet van henzelf zijn. Je kunt bijvoorbeeld kasten of kamers waar je gasten niet in mogen, beveiligen met hangsloten, tie-wraps of slimme sloten. Aan de andere kant moet je wel een slot laten maken in Antwerpen als er een beschadigd is, zodat gasten veilig gebruik kunnen maken van je woning. Denk ook aan extra sleutels laten maken voor het geval er een zoek raakt.

Check je gasten

Screen je gasten voordat ze een boeking mogen maken. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je een stel gekken in huis haalt die de boel vernielen of spullen stelen.

Maak mooie foto’s

De foto's van je huis moeten er goed uitzien. Met goede foto's kun je gasten aantrekken en meer geld verdienen. Als de foto's er goed uitzien, hoef je verder niet veel tijd te stoppen in het maken van reclame.

Besteed het schoonmaken uit

Wanneer je regelmatig een woning verhuurt, kan het best wel wat tijd kosten om alles schoon te maken. Huur daarom een schoonmaakbedrijf of een zelfstandige in om jouw woning iedere keer netjes te maken voor de volgende bezoekers.

Kies een vastgoedbeheerder

Daarnaast is het verstandig om een vastgoedbeheerder in te schakelen. Zij regelen dat de mensen de woning kunnen betreden en alles wordt geregeld. Jij hoeft je dus nergens zorgen over te maken.

Houd de kalender bij

Mensen kunnen vaak online boeken aan de hand van een agenda die aangeeft welke dagen vrij zijn. Zorg dat je deze agenda goed bijhoudt, zodat er geen dubbele boekingen ontstaan of dagen misloopt dat mensen kunnen boeken door een fout in de agenda.

Automatiseer zoveel mogelijk

De laatste tips is om zoveel mogelijk te automatiseren. Je kunt online booking tools gebruiken waar mensen automatisch kunnen boeken, maar ook automatische berichten naar gasten en schoonmakers kunnen de boel makkelijker maken. Hoe dan ook, er zijn een heleboel dingen waar je over na moet denken bij het verhuren van je vakantiehuis. Succes!

 

 

 

Vakantiehuizen met hoge kortingen?

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!