BLOG

Sport en vakantie – de beste locaties in België

Sport en vakantie – de beste locaties in België

België is een prachtige bestemming die veel mogelijkheden biedt. Vooral voor sportievelingen. De regio heeft een grote verscheidenheid aan vrijetijdsactiviteiten te bieden, of u nu liever sport in de frisse lucht of uw vakantie op een meer ontspannen manier begint.

Er zijn hier verschillende soorten sporten en activiteiten om uit te proberen. Van wandelen tot klimmen, zeilen en zwemmen. In dit artikel kijken we naar sporten en vakanties in België. Sportief en vooral populair in het land zijn ook voetbalwedden, waar talloze klanten met een beetje geluk mooie prijzen kunnen winnen.

#1 De Haan 

De Haan is een schilderachtige badplaats aan de Oostzee in de regio West-Vlaanderen in België. De stad ligt aan de Noordzeekust en biedt een scala aan activiteiten voor toeristen van alle leeftijden. Het lange zandstrand is ideaal om te ontspannen of te zonnebaden. Veel strandpromenades nodigen uit tot wandelingen en fietstochten.

De Haan heeft ook verschillende kleine parken waar fotografen, joggers en natuurliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Daarnaast zijn er vele cafés en restaurants met regionale keuken, evenals winkelmogelijkheden voor souvenirs en andere herinneringen aan de vakantie. Voor toeristen biedt De Haan begeleide wandelingen door de duinlandschappen en boottochten langs de kustlijn. 

De hele regio is een populaire vakantiebestemming aan de Belgische kust, met stranden die ideaal zijn voor zowel ontspanning als sportieve activiteiten zoals windsurfen en zeilen. Toeristen die een actieve sportvakantie plannen, kunnen in De Haan wandelen, fietsen of paardrijden. Er zijn ook talrijke watersporten zoals surfen, kitesurfen of waterfietsen. Andere attracties zijn golfbanen, wandelpaden langs de kust en de strandpromenade. Een bezoek is dus zeker de moeite waard als onderdeel van een sportieve vakantie.

#2 Bredene 

Bredene is een badplaats aan de Nederlandse kust van de Noordzee, zeker een vakantie of last minute trip waard. Het ligt in het westen van België, op slechts enkele minuten rijden van de levendige stranden en promenades van Oostende, Blankenberge en De Haan. Bredene heeft een zeer lange geschiedenis als populair vakantieoord voor toeristen uit de hele wereld. 

Het strand is een van de mooisten van België en de omgeving biedt veel avontuurlijke mogelijkheden voor jong en oud. Vanuit Bredene kunnen bezoekers gemakkelijk andere bestemmingen in Vlaanderen bereiken, zoals Brugge of Gent. Maar qua sport domineert de zee hier duidelijk met zijn activiteiten op het water. Op het strand van Bredene zijn veel verschillende activiteiten te beleven. Van zonnebaden tot windsurfen of kitesurfen, er is voor elk wat wils. Bovendien zijn er wandelroutes langs de kust, zodat bezoekers kunnen genieten van het prachtige uitzicht over de duinlandschappen dicht bij het strand. 

Een andere populaire bestemming in Bredene is de jachthaven met zijn jachten en aanlegplaatsen voor boten. Hier kunnen toeristen het landschap op het water vanuit een andere hoek beleven. Wie liever gaat winkelen, moet de winkelstraat "De Mark" bezoeken, waar klanten alles kunnen vinden wat hun hartje begeert – van boetieks en souvenirwinkels tot gezellige cafés en restaurants met Belgische keuken.

#3 Sneeuwschoenwandelingen in de Lage Bergen

Een van de populairste sneeuwschoenbestemmingen in België is de Ardennen in het zuidoosten van het land. Dit deel van het land ligt op relatief grote hoogte en biedt een adembenemend uitzicht op de omringende bossen, bergen en valleien. Er zijn ook veel mooie dorpjes en stadjes te ontdekken langs de wandelpaden.

Sneeuwschoenen zijn een echte manier om van de sneeuw te genieten, omdat ze de voet niet zo diep laten wegzakken als gewone wandelschoenen. Met sneeuwschoenen hebben gebruikers meer vrijheid om te lopen en meer mogelijkheden om paden te nemen of bochten te maken om de dag avontuurlijker te maken. Er zijn veel verschillende soorten sneeuwschoenen, afhankelijk van welk type het geschiktst is.

#4 Bergtochten in België – Combineer vakantie met sport

België is een uitstekende bestemming voor bergwandelingen. Er zijn veel mooie bergen om te verkennen en het landschap is zeer gevarieerd. Een tocht in de Ardennen biedt veel mogelijkheden om te wandelen en te klimmen. De hoogste top van de Ardennen, de Botrange (694 meter), ligt in het natuurpark Venn-Eifel, dat een populaire bestemming is voor wandelaars. Ook het plateau van de "Hoge Venen" met zijn bossen en weilanden biedt wandelmogelijkheden. Verder zijn de sneeuwgrens, het provinciaal natuurreservaat Orval en de beroemde abdij van Orval bezienswaardigheden die zeker bezocht moeten worden. 

In het westen van België ligt de "Kempen" met het "Kempisch plateau" als prominente bestemming van de regio. Op het plateau vindt u uitgestrekte bossen en glooiende heuvels, ideaal om te wandelen en te fietsen. In het zuiden liggen de Berner Ardennen met zijn schilderachtige dalen en kloven en de hoogste berg van het land. Hier kunt u wandelen langs de dalbodem of meer uitdagende tochten maken. Voor wie niet zulke lange tochten wil maken, zijn er veel mooie dagtochten in de Ardennen. Uitstapjes rond Louvain-la-Neuve, excursies naar het dorpje Vielsalm of het verkennen van het Nationaal Park Hoge Kempen zijn slechts enkele voorbeelden van leuke activiteiten in de Belgische bergen.

#5 Vissen in België als "sport" midden in de vakantie

Hier vinden toeristen talloze mogelijkheden om hun eigen passie – vissen – na te streven. Het land biedt veel verschillende wateren en biedt toeristen de mogelijkheid om het echte Europese riviervissen te ervaren of zelfs het vissen in meren of vijvers. De meeste meren in België hebben een rijke variëteit aan vis zoals karper, meerval en forel alsook andere kleine vissen. Enkele van de bekendste visstekken zijn de Ardennen, de prachtige Maas in het zuiden en natuurlijk het beroemde verbindingskanaal van Antwerpen naar Gent. Riviervissen is hier bijzonder populair omdat u verschillende soorten vissen kunt uitproberen – van spinnen tot vliegvissen. 

Er zijn veel lokale gidsen die toeristen kunnen leren vissen – van beginners tot professionals. Er zijn ook een aantal toeristische vissersboten die dagtochten aanbieden en hulp bieden aan wie geen boot heeft. Hoe dan ook, België is een geweldige bestemming voor alle vissers.

Plan zeker België voor uw volgende reis

België is een prachtige bestemming voor toeristen uit de hele wereld. Het land heeft talrijke culturele hoogtepunten die ertoe bijdragen dat België een van de populairste bestemmingen in Europa is. Dankzij de UNESCO-werelderfgoederen biedt België een indrukwekkend cultuurlandschap, variërend van middeleeuwse gebouwen en oude monumenten tot historische stadscentra.

Vakantiehuizen met hoge kortingen?

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!