BLOG

Met een epoxyvloer doe je een duurzame investering in je nieuwe vakantiehuis

Met een epoxyvloer doe je een duurzame investering in je nieuwe vakantiehuis

Nu ook de woningmarkt in België flink oververhit is geraakt en dat ook dit jaar nog wel zo zal blijven, investeren steeds meer Belgen hun spaargeld in een vakantiehuisje. Wat dat betreft zijn er genoeg aantrekkelijk opties in Vlaanderen of Wallonië waar je een mooie vakantiebungalow kunt kopen. Of het nu in de Ardennen of Knokke is, een investering in stenen blijkt op dit ogenblik het meeste rendement op te leveren.

Steek je je geld in zo’n vakantiebestemming dan is het raadzaam om echt iets duurzaams neer te zetten. Ligt het fundament en is de villa wind- en waterdicht kijk dan ook goed hoe je de vloer en de muur af wilt maken. Een echte aanrader hierbij is een epoxy gietvloer. Deze robuuste en karaktervolle ondergrond kan wel tot minimaal vijftien jaar meegaan. Bovendien kan de vloer tegen een stootje en zal beslist minder slijtgevoelig zijn. 

Wil je deze look doortrekken en het geheel van het vakantieonderkomen eenzelfde karakter geven bedek dan de muren met beton ciré. Dit pleisterwerk heeft een stoere uitstraling en zorgt voor een slijtvaste en naadloze afwerking van je muur. Het geeft je muren een betonlook, is onderhoudsvriendelijk en tevens bestand tegen vocht.

Zowel in België als Nederland verdwijnen de parken met stacaravans om plaats te maken voor luxe huisjes of vakantievilla’s. Deze nieuwe generatie vakantiewoningen voldoen aan de eisen van deze tijd. Een gezin dat tegenwoordig op vakantie gaat wil geen primitieve toestanden aantreffen als ze de sleutel van hun vakantieverblijf omdraaien. Die sleutel is tegenwoordig meestal een elektronische keycard, die vaak daarnaast ook toegang tot allerlei faciliteiten op het park geeft. Te denken valt hierbij aan een binnenbad, minigolfbaan of andere activiteiten. 

Aankoop

Doordat de inflatie die nog maandelijks flink oploopt en in België inmiddels is gestegen tot 7,59 procent, wordt investeren in een vakantiewoning steeds aantrekkelijker. We moeten tot 1983 teruggaan om zo’n hoog inflatiecijfer te vinden. Hoog tijd om nu je slag te slaan, omdat spaargeld bij de bank hard aan het verdampen is. 

Ben je van plan om alleen, met vrienden of familie te investeren in een luxe villa op een vakantiepark, dan is het raadzaam om met je gezin of mede-investeerders op verschillende plekken in België eens een lang weekendje te boeken om te ervaren. Je kunt dan zelf ervaren hoe een vakantievilla is ingericht en waar je bij de aankoop of bouw van zo’n vakantiehuis op moet letten. 

Faciliteiten

Een beetje villa zal gesitueerd moeten zijn op een park waar van alles te beleven is. Een tropisch zwembad, verhuur van fietsen, sportactiviteiten, een animatieteam en een goed restaurant met ontbijtservice zijn voorwaarden om een vakantie voor een gemiddeld gezin goed te laten slagen.

Het belangrijkste is natuurlijk een mooie villa die voldoet aan een luxe vakantie in eigen land. Een vakantiehuis zonder wi-fi is tegenwoordig ondenkbaar, hiervoor extra wi-fi huur rekeningen is ook niet meer van deze tijd. Een mooie keuken en een wasgelegenheid met bad en stortdouche is tegenwoordig ook bijna altijd standaard. 

De basis begint echter met een goede en karaktervolle vloer. Van een investering in een epoxy gietvloer zul je dan ook beslist geen spijt krijgen. Vooral bij een vakantiepark aan het water zullen je gasten met natte voeten of zand het huisje binnen lopen. Een robuuste gietvloer is hier tegen opgewassen. Deze is slijtvast, lekdicht en voor een schoonmaker makkelijk te reinigen. Kortom een investering die zich zeker op de lange termijn meer dan terugverdienen zal en rendement op zal leveren. Heb je een familie met handige doe het zelvers dan is deze vloer zeker ook zelf aan te brengen.

Vakantiehuizen met hoge kortingen?

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!