BLOG

Leuke familie uitjes naar Duitsland: Ontdek de Duitse gastvrijheid en prachtige bezienswaardigheden

Leuke familie uitjes naar Duitsland: Ontdek de Duitse gastvrijheid en prachtige bezienswaardigheden

 

Duitsland, ons buurland, heeft zoveel te bieden als het gaat om familie-uitjes. Of je nu op zoek bent naar avontuur, cultuur of ontspanning, Duitsland heeft voor elk wat wils. Met zijn prachtige landschappen, historische steden en gastvrije inwoners is het een ideale bestemming voor een gezinsvakantie. Ben jij nu benieuwd naar de verschillende mogelijkheden die Duitsland te bieden heeft? Lees dan snel verder. In dit artikel zullen we namelijk enkele leuke familie-uitjes naar Duitsland bespreken die zeker de moeite waard zijn om te verkennen. Na het lezen van dit artikel zul je voor je volgende trip naar Duitsland precies weten waar je moet zijn om een onvergetelijke dag met je familie te hebben.

Bezoek het sprookjesachtige kasteel Neuschwanstein

Een van de meest iconische bezienswaardigheden van Duitsland is het kasteel Neuschwanstein, gelegen in Beieren. Dit kasteel diende als inspiratie voor het beroemde Disney-kasteel en is een must-see voor gezinnen. Kinderen zullen betoverd worden door de sprookjesachtige architectuur en de prachtige omgeving van het kasteel. Een rondleiding door het kasteel biedt een fascinerend inzicht in de geschiedenis van Beieren en zijn koninklijke erfgoed.

Ontdek het attractiepark Belantis

Voor gezinnen die op zoek zijn naar avontuur en spanning is Belantis de ideale bestemming. Gelegen in Leipzig, Duitsland, is dit een van de grootste attractieparken van het land. Met meer dan 60 attracties en shows is er voor elk gezinslid iets te beleven. Of het nu gaat om opwindende achtbanen, waterattracties of kindvriendelijke zones, Belantis biedt plezier voor jong en oud. Wanneer je dus op zoek bent naar een onvergetelijk dagje uit met het hele gezin, dan is een bezoek aan Belantis een echte aanrader. 

Maak een boottocht over de Rijn

De Rijn is een van de langste en meest schilderachtige rivieren van Europa en biedt de mogelijkheid voor een ontspannen en plezierige boottocht voor het hele gezin. Vanuit steden als Keulen, Düsseldorf en Koblenz kun je een boottocht maken en genieten van prachtige uitzichten op de omliggende wijngaarden, kastelen en pittoreske dorpjes. Sommige boottochten bieden ook entertainment en activiteiten voor kinderen, zoals speurtochten en piraten thema's.

Verken de historische stad Berlijn

Berlijn, de bruisende hoofdstad van Duitsland, heeft veel te bieden voor gezinnen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en cultuur. Bezoek de Berlijnse Muur en leer over de turbulente geschiedenis van de stad. Breng een bezoek aan het DDR-museum en ontdek hoe het leven was in het voormalige Oost-Duitsland. Het Natural History Museum en het Technology Museum zijn ook populaire attracties voor gezinnen. Vergeet niet om ook de iconische Brandenburger Tor en de prachtige Tiergarten te verkennen.

Ontdek het sprookjesbos in het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud staat bekend om zijn prachtige natuur en sprookjesachtige sfeer. Het is de perfecte bestemming voor gezinnen die van wandelen en avonturen houden. Breng een bezoek aan het sprookjesbos, waar kinderen zich kunnen onderdompelen in de wereld van sprookjes en mythes. Een gegarandeerd succes met (jonge) kinderen! Daarnaast biedt het Zwarte Woud vele wandelpaden, fietsroutes en natuurparken waar gezinnen kunnen genieten van de frisse lucht en prachtige landschappen.

 

Vakantiehuizen met hoge kortingen?

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!