BLOG

Heeft een zitstoel invloed op de sfeer in de woonkamer?

Heeft een zitstoel invloed op de sfeer in de woonkamer?

Er zijn ontzettend veel manieren om een woonkamer van je vakantiehuis in te richten. Voor veel mensen is dit een manier om hun persoonlijkheid te laten zien. Jouw unieke stijl komt hier immers goed naar voren. De kleuren op de muren, de meubels en het type accessoires dragen allemaal bij aan de uitstraling. In dit artikel lees je hoe meubels, in het bijzonder stoelen, bijdragen aan de sfeer in de woonkamer.

Meubels in een woonkamer


De meubels in de woonkamer van je accommodatie zeggen veel over persoon. Kijk bijvoorbeeld naar het aantal. Staat de ruimte vol met meubels en accessoires, dan draagt dit vaak een gevoel van gezelligheid en gastvrijheid uit. Het kan echter ook chaotisch of rommelig overkomen. Staan er juist weinig meubels in de woonkamer, dan is de uitstraling rustiger en evenwichtig. Dit kan daarentegen ook juist zorgen voor een saaie of onafgemaakte sfeer.

Daarnaast dragen de kleuren van de meubels bij aan de sfeer. Warmere kleuren zoals rood, oranje of bruin geven een vriendelijke, amicale indruk. De kamer voelt gastvrij en gezellig aan. Te veel kleuren kunnen echter zorgen voor een te drukke kamer. Dit laat de kamer klein en verstikkend overkomen. Koude kleuren, zoals blauw en groen, zijn juist wat afstandelijk en professioneel. Dit kan echter ook kil overkomen. Verder zijn er kamers die vooral gebruik maken van wit, zwart en grijs. Hoewel dit erg stijlvol kan zijn, kan het ook wat stijfjes overkomen.

Hoe beïnvloeden stoelen de sfeer van de kamer? 

Naast het aantal en de kleuren van meubels, doet ook het type meubel ertoe. Niet elke stoel zegt hetzelfde over een persoon of over een huiskamer. Staat er bijvoorbeeld een relaxzetel in de kamer, dan geeft dit een teken van ontspanning aan. De bewoner heeft duidelijk de behoefte om na een lange werkdag of in het weekend tot rust te komen.

Een comfortabele stoel staat in schril contrast tegenover een opklapstoeltje. Zou je alleen maar opklapstoeltjes in de woonkamer zetten, dan geeft dit een hele andere uitstraling. De kamer lijkt dan niet afgemaakt, alsof men bezig is met een verbouwing of verhuizing. Denk je beide beelden eens in en je snapt het verschil.

Wil je zorgen voor een comfortabele, gezellige sfeer in je huis, dan zijn ook sta op stoelen een goede keuze. Deze zijn stijlvol en comfortabel. Ook een fauteuil doet het altijd goed. Beide stoelen zijn bedoeld om tot rust te komen en stralen die ontspanning ook uit in de woonkamer.

Vakantiehuizen met hoge kortingen?

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!