BLOG

3 tips voor een duurzame sfeer in je vakantiehuis

3 tips voor een duurzame sfeer in je vakantiehuis

Of je nu een vakantiehuis huurt of verhuurt, een duurzame omgeving is voor iedereen fijn. Om in te verblijven, maar ook als je verantwoordelijk bent voor bijvoorbeeld de stookkosten. Met een paar eenvoudige tips wordt er bespaard in de portemonnee én voor het milieu. 

Back to basic

Waar mensen de hele dag naar een scherm staren, hebben ze op vakantie behoefte aan niks. Hoe drukker de mensen, hoe meer basic de vakantiewens vaak is. In de natuur, zonder al te hoge verwachtingen en met respect voor alles wat groeit en bloeit heb je al snel genoeg. Dat grote tv-scherm is nutteloos en die energieslurpende sauna hebben de back-to-basic vakantiegangers ook niet nodig. Houd de inrichting neutraal en met rustige kleuren. 

Gezelligheid

Misschien zit je er niet op te wachten dat men kaarsen brandt in jouw vakantiewoning. Alleen al voor de risico’s die daaraan hangen. Wil je toch op een duurzame manier een gezelliger licht brengen, denk dan eens aan LED-strips. Dit zijn strips met kleine led-lampjes die een mooi, subtiel licht verspreiden. Tenminste, dat ligt aan de hoeveelheid lampjes die op de strip zitten. Ook een elektrische sfeerhaard is een aanrader, zeker in combinatie met zonnepanelen.

Het is de sfeer die het ‘m doet

Met eenvoudige items kun je een duurzame sfeer neerzetten. In het thema met items uit de natuur of bijvoorbeeld met een knipoog naar het strand. Maar ook met suggesties. Staat er een lege vaas op tafel, dan is de kans aanwezig dat men bloemen plukt of een bos bij de plaatselijke bloemist aanschaft. Dit geeft de woning zeker sfeer en men wordt nu eenmaal gelukkig van een bos bloemen. Verder houdt men steeds meer van hergebruik: hout, gerecyclede stoffen of opgeknapte meubelen. Als de basis goed zit, is men al snel tevreden.

Vakantiehuizen met hoge kortingen?

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!